Shih Tzu Danmark

Øjenlidelser

Shih Tzu øjne

Med deres store fremadrettede øjne og korte næseparti, er en Shih Tzu udsat for at få stød og skader på deres øjne. De fleste øjenskader kan heldigvis meget ofte behandles –  Jo hurtigere dyrlæge hjælp søges, jo bedre er chancerne for fuld helbredelse. Alt efter hvilken karakter skaden har, anbefales det at søge en øjendyrlæge (specialist). Dog henviser ens egen dyrlæge ofte til disse, hvis skaden er af alvorlig karakter.

En daglig kontrol af din Shih Tzu’s øjne anbefales, ledsaget af en hurtig aftørring for at holde dem fri for øjen-snask. Dette er normalt også tilstrækkeligt til at spotte noget uheldigt, og at muliggøre en øjeblikkelig behandling.

Efter en skade vil et beskadiget øje ofte begynder at tage på en blålig, mælkehvid nuance. Det er ikke altid muligt at se selve skaden straks. Når et øje har en infektion, såsom conjunctivitis, vil det ofte vises betændt og du vil måske bemærke at hunden blinker mere, er lyssky eller kniber øjet sammen. Øjenskader og infektioner kan være meget smertefuldt for hunden og du bør søge dyrlægehjælp så hurtigt som du kan.

Husk også, at efterse din have for “stikkende” planter såsom roser/rosenbuske/brombær o.lign.

Shih Tzu øjne

Læs mere om øjensygdomme

Øjenundersøgelser