Shih Tzu Danmark

Allergi

Selvom det ikke er så udbredt som i nogle racer, synes allergier eller intolerance  at være ret almindelig hos Shih Tzu. Strengt taget er en allergi mindre almindelig og mere alvorlig end en intolerance, men de to begreber bliver ofte blandet sammen. Intolerance kan antage mange former, men det mest indelysende symptom er normalt kløe og/eller øm hud. Det er bedst at konsultere din dyrlæge i første omgang , især hvis huden er øm eller inficeret .

Hvis din Shih Tzu har ridser/rifter, og du har udelukket mere oplagte årsager – såsom lopper og flåter, bylder og andre hudinfektioner – så er det sandsynligt din hund er følsom over for noget, den er i regelmæssig kontakt med. I et typisk hjem er det mest sandsynlige et spørgsmål om én eller flere ting i kosten, støv/husmider eller eventuelt shampooen, den er badet i.

Erfaring viser, at de fleste problemer er forårsaget af noget i hundens kost. Hvede er den mest almindelige “synder”, men nogle hunde kan også være følsomme over for visse kødsorter. Kig nøje på ingredienserne i din hunds mad. Mange foderpiller indeholder masser af hvede eller andre kornsorter. Prøv evt.  at fodre med et allergivenligt foder og eksperimenter i en periode af flere uger. Din dyrlæge vil være i stand til at hjælpe med en speciel diæt, men hvis du kan finde frem til den ingrediens, som forårsager problemet kan du som regel finde egnede fødevarer uden special foder til en ofte høj pris.

Hvordan man fodrer sin hund, er oftest en temperaments sag og et emne med mange meninger og holdninger.

Brug evt. din opdrætter eller dyrlæge, hvis du er i tvivl.

Der findes rigtig meget om allergi på nettet. Dog anbefales det ALTID at konsultere dyrlægen og få udret hunden og dennes problematikker.

Shih Tzu hvalpe der spiser

Shih Tzu hvalpe