Shih Tzu Danmark

Skue?

IMG_3481

Der er stort set ingen forskel på et skue og en udstilling i forhold til udstillings reglerne. Det foregår grundlæggende på samme måde. Dog kan der være en forskel  – Nogle kredse har deres egen fremgangsmåde når de forskellige klasser bedømmes, men ikke nødvendigvis.

Men én væsentlig forskel er, at det ikke er muligt at konkurrere om CAC/CACIB

Man kan kun opnå et CAC på, for Shih Tzu’s vedkommende, udstillinger i Klubben for små Selskabshunde, Nationale og Internationale udstillinger i DKK.

CACIB, uddeles kun på DKK internationale udstillinger.

Et skue er en uofficiel udstilling – Dvs. resultaterne tæller ingen steder, udover på skuet.

Mange hundeejere/opdrættere deltager på skuerne for at træne deres hunde til de “rigtige” udstillinger, for at støtte de forskellige kredse under DKK og deltage i det sociale samvær også på tværs af de forskellige hunderacer. Stemningen er oftest mere afslappet på et skue og et rigtig godt træningssted.

Nogle ringtræningsledere benytter skuerne til at tage afsted med hele ringtræningsholdet som en “eksamen”/udvikling af den ugentlige træningsdag. Det kan give et bedre billede af, hvad den enkelte hundeejer og hund, skal hjem at arbejde videre med efterfølgende. Et er at træne “hjemme” i vante omgivelser og med kendte hundevenner – Noget andet er at være på udebane med masse af forskellige nye indtryk.

Det kan varmt anbefales at prøve at deltage. Tilmeldingsgebyret er lavere end til en udstilling – Oftest mellem 175,- – 200,- kr. (2013)

Alle racekonkurrencerne afsluttes med Best in show (BIS), hvor alle dagens bedste hunde i de forskellige racer dyster indbyrdes om dagens bedste baby, hvalp, junior osv.

De forskellige kredse gør et rigtig stort stykke arbejde for at alle skuedeltagere får en god dag, sørger for mange fine præmier og rosetter.

DKK Kredse

DKK Kredse

Tryk på logoet – Du kan finde de forskellige skuer på kredsenes individuelle hjemmesider.

Det kan kun anbefales at deltage.