Shih Tzu Danmark

Om racen

Racen20(2)Shih Tzu er en lille selskabshund og hører ind under gruppen af Tibetanske racer.

Der er forskellige teorier om oprindelsen af racen, men man mener at racen stammer fra en krydsning mellem Pekingeser og Lhasa Apso

Kælenavnene til Shih Tzu er mange: “Løvehund”, “Den lille lykkebringer”, “Chrysantemum hund” og “Dødsdragehund”, blot for at nævne nogle.

Det er en lille hund med en kort snude, store dybe mørke øjne og med en blød lang, dobbelt pels.

Cutie [640x480]

Idealvægten er på 4,5 – 7,3 kg og max. 26,7 cm på manken.

Den har hængeører, som er dækket med lang pels og den lange pels når som voksen til jorden. Halen bæres glad på ryggen. Pelsen kan have hvilken som helst farve, dog er hvidt pandeblis og hvid halespids ofte ønskelig. Racen er en smule længere end høj og bærer sig med udpræget arrogant attitude. Racen har underbid.

Den lange silkebløde blanke pels, kræver daglig børstning for at undgå sammenfiltring.

På grund af den lange pels og hurtigt voksende hår, er regelmæssig pleje nødvendigt. Mange vælger at klippe pelsen kort for at forenkle plejen, i en “hvalpeklip”/”bamseklip”.

Shih_Tzu_traef_2013 (5)

En Shih Tzu er en venlig og glad lille hund, der forventer at være en del af familien. Den er lærenem og intelligent. Ikke en hund der lader sig kue. Den lærer bedst ved kærlighed, forståelse og gennem hverdagslivet med sin familie der betyder alt for den. Den elsker leg, træning og udfordringer.

Racen er god til børnefamilier og sammen med andre husdyr. Ligesom den trives fortrinligt i en lejlighed, da den ikke kræver meget motion.